Poraďte sa s nami:info@sroportal.sk - web@sroportal.sk / 0918 931 021, 0905 231 272, 0905 901 834

Ako začať podnikať

Ako začať podnikať

Prišli ste o zamestnanie, alebo už len samotné vstávanie do práce vám berie chuť do života, tak možno nastal ten správny čas postaviť sa na vlastné nohy a  zamyslieť sa ako začať podnikať. Hoci podnikanie skrýva aj mnohé riziká, naberte odvahu a ak máte dobrý nápad, úspech sa dostaví. Tu je malý návod, ako začať podnikať.

V čom podnikať?

Podstatné je mať víziu, v ktorú musíte veriť a ktorá vás bude udržiavať vo vašom snažení. Treba veriť vo vlastné schopnosti a nenechať sa odradiť okolím. Najlepšie je podnikať v tom, čo vás baví. Baví vás piecť? Čo tak malá kaviarnička, ktorá ponúka ku káve voňavý domáci koláč? Dôležitým znakom je milovať to, čo robíte. Prihliadajte aj na svoje vzdelanie, schopnosti a zručnosti. Stále však nesmiete zabúdať, že úspech vám nikto nemôže zaručiť, iba vaše vlastné úsilie.

Prieskum trhu.

Urobte si prieskum trhu, či je váš predmet podnikania jedným z mála svojho druhu na trhu, alebo budete čeliť konkurencii. Snažte sa získať informácie a tak budete mať lepší prehľad o tom, ako naplniť potreby svojich budúcich zákazníkov. Ak je konkurencia veľká, musíte ponúknuť lepšiu kvalitu a cenu.

Podnikateľský plán.

Ten je v prvom rade pre vás. Vypracujte ho čo najpodrobnejšie. Uveďte v ňom všetky výhody a nevýhody oproti konkurencii, neskrývajte slabé miesta. Určte si priority v podnikaní, ciele. Podnikateľský plán je dokument, ktorý reprezentuje firmu.

Živnosť či s.r.o.?

Založenie živnosti je časovo menej náročné, no ručíte celým svojím majetkom. Ako spoločník v  s.r.o. ručíte len do výšky svojho nesplateného vkladu a navyše neplatíte žiadne odvody len daň z príjmov. Ak ste sa už rozhodli pre založenie s.r.o., radi vám s tým pomôžeme tu: http://www.sroportal.sk/sluzby/zalozenie-sro/. Legislatívne zmeny za posledné roky hovoria čoraz viac v neprospech živnostníkov, ktorých odvodové zaťaženie narastá každý rok. Viac o trende vývoja s.r.o. sa dočítate tu: http://www.sroportal.sk/blog/porovnanie-zivnosti-a-s-r-o-trend-vyvoja-od-roku-2009/

Pri tom všetkom nezabúdajte aj na vaše práva a povinnosti, čo vás môže stáť tiež veľa času. Ešte pred začiatkom podnikania sa snažte získať prehľad o všeobecných povinnostiach podnikateľa a povinnostiach, ktoré sa špecificky dotýkajú vášho podnikania.

Zopár ďalších rád ako začať podnikať nájdete tu:

Odkaz: 10 rád ako začať podnikať

Odkaz: Príprava na štart

Do podnikania.

 

Ako začať podnikať

Ako začať podnikať

Mgr. Martina Macejová

Tím sroportal.sk

Prečítané: (436)

Kontaktujte nás



Please leave this field empty.

Naposledy pridané články

Máte záujem o naše služby?

Potrebujete poradiť alebo pomôcť? Pošlite nám správu so službou, o ktorú máte záujem a my sa Vám ozveme.

VYPLŇTE NEZÁVÄZNÝ FORMULÁR, MY SA VÁM OZVEME






Please leave this field empty.