Poraďte sa s nami:info@sroportal.sk - web@sroportal.sk / 0918 931 021, 0905 231 272, 0905 901 834

Pozor na Register obchodných spoločností

Pozor na Register obchodných spoločností s.r.o.

Vzhľadom na opakované žiadosti klientov, ktorí si prostredníctvom našej spoločnosti zakladali spoločnosť s ručením obmedzeným, považujeme za potrebné reagovať na ich dotazy týkajúce sa doručených faktúr za zápis s.r.o. do obchodného registra. Po zápise s.r.o. do OR je spravidla každému klientovi doručená faktúra (prípadne poštová poukážka) za registráciu s.r.o. v Registri obchodných spoločností s.r.o. (www.obchodný register.com) v Registri obchodu a živnosti.

Odosielateľom na doručenom liste:

  1. Register obchodných spoločností s.r.o. (cena cca 89,- €) www.obchodný register.com
  2. Register obchodu a živnosti (cena cca 92,- €) www.firmdata.com

Dôležitou informáciou je to, že Obchodný register SR je verejná databáza a samotný fakt, že firma (a.s., s.r.o., družstvo, k.s.)  je vedená odo dňa vzniku v obchodnom registri, nie je spoplatnená žiadnym poplatkom. Preto nikto nie je povinný platiť za vedenie svojej spoločnosti v obchodnom registri. Spoločnosti, ktoré zasielajú faktúru novovzniknutým právnickým osobám, dokonca aj živnostníkom sa snažia jednoducho napodobňovať verejný obchodný register a na základe ponúkanej fiktívnej služby „uverejnenia“ napr. v Registri obchodných spoločností. Jednoducho lákajú od podnikateľských subjektov (s.r.o.,a.s.,k.s., a družstvo) peniaze za službu, ktorú majú zadarmo v Obchodnom registri SR. Register obchodných spoločností je sukromná firma nie verejný register www.orsr.sk registrujúci podnikateľské subjekty – právnické osoby alebo fyzické osoby na základe ich žiadosti.

Obchodný register SR má webové sídlo na www.orsr.sk, Živnostenský register SR má sídlo na www.zrsr.sk. Akákoľvek iná databáza je podnikateľskou činnosťou fyzických alebo právnických osôb s cieľom dosiahnuť zisk. Registrácia v tých registroch (Register obchodných spoločností s.r.o., Register obchodu a živnosti)  nie je povinná, iba dobrovoľná. Za nemenej dôležitú „novinku“ považujeme aj novelu Obchodného zákonníka  č. 9/2013 Z.z., ktorá za naplnenie skutkovej podstaty nebezpečenstva zámeny (diel II. nekalá súťaž) od 01.02.2013 určila aj používanie obchodného mena spôsobilého vyvolať u adresátov nebezpečenstvo zámeny s verejným registrom (rozumej aj Obchodný register). Je zrejmé, že toto ustanovenie zákona nevyvoláva žiadnu obavu u majiteľov firmy – Registra obchodných spoločností s.r.o.

Ak považujete za potrebné registrovať sa v týchto registroch, necháme to na Vás, ale považujeme to za úplne zbytočné a nákladné.Radi Vám poskytneme aj iné zaujimavé info k sročkám.Viac o sro v našich článkoch.

Pozor na Register obchodných spoločností

Pozor na Register obchodných spoločností

Tím sroportal.sk

JUDr. Ivan  Hric

 

07.10.2015

 

Prečítané: (7742)

Kontaktujte nás



Please leave this field empty.

Naposledy pridané články

Máte záujem o naše služby?

Potrebujete poradiť alebo pomôcť? Pošlite nám správu so službou, o ktorú máte záujem a my sa Vám ozveme.

VYPLŇTE NEZÁVÄZNÝ FORMULÁR, MY SA VÁM OZVEME






Please leave this field empty.